fbpx
Kookboeken recensies

Recensie door Hanneke de Jonge

Aantal keer bekeken: 1K views
Geen reacties

Recensie: Hanneke de Jonge van Culinea.nl


Ik mocht het collageenkookboek “Wat zie jij er lekker uit!” van Astrid Koole ontvangen. Zij kwam bij mij terecht omdat ik eens over collageen geschreven had. In het boek “Wat zie jij er lekker uit!” lees je alles over collageen en wat het met jouw huid doet. Daarnaast staan er nog meer dan 50 heerlijke recepten in die jou een mooie huid van binnenuit kunnen geven.

Astrid Koole

Astrid Koole is een anti-aging en huidspecialiste. Sinds 2001 is zij werkzaam als behandelaar, trainer, coach en ondernemer in de schoonheidsbranche. Als ze jouw huid ziet kan Astrid jou alles vertellen over jouw leef- en eetgewoontes. Ze geeft jou de juiste aanpak en onderbouwd advies. Zo heeft ze al duizenden cliënten behandeld.

Astrid’s missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen om hun jeugdige huid en schoonheid te ontdekken. Die jeugdige huid en schoonheid zit namelijk in ons allemaal. Dit was voor Astrid de reden om het unieke boek te schrijven.

Wat zie jij er lekker uit!
Vanaf je dertigste wordt onze huid minder stevig en verschijnen de eerste rimpeltjes. Dat verergert alleen maar naarmate we ouder worden. De geleidelijke afname van collageen in de huid is de belangrijkste oorzaak hiervan. Maar wist jij dat je hier iets aan kunt doen? Niet alleen door crèmes, maar ook door voeding. De juiste voeding kan de aanmaak van collageen stimuleren. En dit is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor een stralende huid. Nu hoef jij niet gelijk niet jouw hele eetgewoonten te veranderen, maar doe dit beetje bij beetje.

Collageen

Astrid vertelt als eerste in haar boek wat collageen precies is en hoe onze dagelijkse voeding het collageen in onze huid kan stimuleren.
Deel 2 van het boek Leefstijl en voeding, leer je wat de effecten van voedingsmiddelen zijn op ons lichaam en huid. Hierbij spelen onze darmen een grote rol.

En in deel 3 staan heerlijke recepten die jij makkelijk zelf kunt bereiden, van ontbijt, lunch, tussendoortjes tot avondeten. Daarnaast geven vier chefs hun specials waar jij jezelf, familie of vrienden mee kunt verwennen.

Deel 1 gaat dus over huidveroudering. Wat gebeurt er en hoe kan jij dit beïnvloeden. Natuurlijk spelen jouw genen, omgeving en leefstijl een grote rol hierin. Op de genen kan je geen invloed uitoefenen, maar de andere twee wel. Je leest alles over de huid, typen collageen en hormonen en hoe voeding en verzorging jouw huid kan beïnvloeden.

In deel 2 krijg je praktische tips om stapsgewijs verbeteringen in jouw leefstijl en voedingspatroon aan te brengen. Geen dieet, maar stap voor stap het een en ander aanpassen voor een betere en stralende huid. Helemaal niet ingewikkeld en super interessant.

Fruit en groente

Elk soort fruit, groente en verse kruiden bevatten specifieke goede voedingsstoffen voor onze huid. Zo bevordert rood fruit het lichaamseigen antioxidantensysteem. Blauw fruit bevat weer veel mineralen. Granaatappel is weer heel goed voor ons darmflora en mango bevat naast veel vitamine C veel betacaroteen. En zo heeft elke vrucht zijn goede invloeden op onze huid. Afwisseling hiervan is dus het toverwoord.
Tomaten verbetert het collageen, paddenstoelen bevatten een grote dosis aan antioxidanten en de oranje groenten zijn super antirimpelmiddelen. Alle koolsoorten zijn superfood, die helpen ontstekingen in onze cellen te voorkomen. Groene kruiden zijn niet alleen heerlijke smaakmakers, maar zijn helend voor lijf en huid. Gevarieerd eten is dus echt goed voor ons en voor het behoud van een jeugdige huid.

Deel 3 De recepten

Hoe kan jij op een simpele manier jouw voeding aanpassen en jouw collageen een boost geven. Beetje bij beetje kan jij jouw leefstijl veranderen in een gezondere leefwijze. En met de heerlijke recepten van Astrid is dit helemaal geen straf.

Met heerlijke ontbijtjes zoals havermout met banaan of blauwe bessen, shakes met dadels en banaan of een mooie groene met spinazie en avocado.
Mrs Bean salade, La fête du melon of Chick P-easy, alleen al die namen zijn te leuk voor deze lekkere salades.

Verantwoorde vieruurtjes, bijgerechten, soepen en sauzen vind je ook in het boek. En dan natuurlijk het avondeten, wat dacht je van een risotto met paddenstoelen? Klinkt niet verkeerd hè? Ook gezond fast food komt voorbij en natuurlijk zalige toetjes die goed voor ons zijn.

Astrid heeft ook vier chefs gevonden die hun heerlijke recepten delen in haar boek. De recepten zijn voor iedereen goed te maken met niet te veel ingrediënten.

Dus wil jij mooi van binnen en van buiten zijn, dan is dit boek echt een aanrader voor jou!

-Hanneke de Jonge

Vond je deze recensie waardevol?
Deel ‘m met je vrienden!
Tags: kookboek recensie, recensie, recensie over collageenkookboek wat zie jij er lekker uit!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Collageenkookboek Wat zie jij er lekker uit cover

Astrid Koole
Wat zie jij er lekker uit!
Collageenkookboek
Nederlands Paperback |9789090330433| Druk: 1 april 2020 | 200 pagina’s

sterren voor collageenkookboek reviews

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Koop het boek hier

€ 22,50