Vegetarische, romige groentesoep met cannellinibonen
Dit is een heerlijke, vegetarische maaltijdsoep met een lichte kijk op klassieke vichyssoise die meestal wordt gemaakt met prei, aardappelen en room. Een vichyssoise wordt traditioneel koud geserveerd maar kan ook warm gegeten worden.
Deze soep is gemaakt met prei en cannellinibonen. Het is romig en rijk zonder gebruik van room. Het kan meerdere dagen in de koelkast worden bewaard. Breng voor het serveren op kamertemperatuur.
Nuttige tips vooraf:
– Pureer de soep tot hij glad is.
– Zorg er bij gebruik van gedroogde kruiden voor dat ze er fris uitzien en niet ouder zijn dan 6 maanden.
Voor 2 peronen
Ingrediënten
- 1 grote prei, gewassen en in plakjes gesneden
- 1/2 kopje gesneden selderij
- 2 kopjes cannellinibonen (uit blik of pot: gewassen en uitgelekt)
- 3 kopjes groentebouillon (bijvoorbeeld van de Kleinste Soepfabriek Red.)
- 1 1/2 tl gedroogde rozemarijn
- 1 1/2 gedroogde salie
- 2 el verse bieslook, gehakt
- 2 el olijfolie
- 2tl knoflook, gehakt
- zout en zwarte peperkorrels naar smaak
Zo maak je het
- Verhit olie in een middelgrote pan.
- Voeg prei en selderij toe en bak 5 minuten.
- Voeg knoflook toe en bak nog 3 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de cannellinibonen, groentebouillon, rozemarijn en salie toe. Breng aan de kook, dek af met een deksel en kook 15 minuten.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Laat een beetje afkoelen en pureer het geheel in een blender of keukenmachine.
- Bewaar in de koelkast of serveer op kamertemperatuur.
- Verdeel over 2 grote kommen en strooi er gehakte bieslook over.
Foto en recept: Recept van Linda Gassenheimer. Linda is de auteur van meer dan 30 kookboeken, waaronder haar nieuwste ‘The 12-Week Diabetes Cookbook’. | Met toestemming vertaald van Soundboard