fbpx
Gezonde tussendoortjes
Aantal keer bekeken: 1K
0

Dit wist je nog niet over de gezondheidsvoordelen van banaan + video recept bananenpudding

Heerlijke bananenpudding
Tags: banaan, bananenpudding

Gelukkig en gezond met banaan. Bananen zijn na rijst, graan en mais het meest gegeten voedsel ter wereld! ⁠ Ze bevatten naast allerlei andere gunstige voedingsstoffen ook tryptofaan. Tryptofaan is een voorloper van de neurotransmitter serotonine: het stofje waar je je gelukkig door voelt…

Maar nu komt het meest interessante…

Waarom eet je het beste een rijpe banaan?⁠

⁠Wanneer de banaan donkere plekken op de schil heeft, produceert het cachectine, een stofje dat de ontstekingsreactie van ons lichaam stimuleert en daardoor effectief is in het bestrijden van abnormale cellen.

Hoe donkerder de plekken op de bananenschil zijn⁠, hoe effectiever de cachectine is.⁠ 🍌⁠ ⁠

⁠⁠
Onderzoekers publiceerde deze ontdekking onder de naam “Differences in Biological Response Modifier-like Activities According to the Strain⁠ and Maturity of Bananas”

Daarnaast hebben de onderzoekers geconstateerd dat voor diabetes type 2 patiënten het aan te raden is bananen met pindakaas te eten. De vetten in de pindakaas remmen de absorptie van suiker namelijk af. Daardoor komen de suikers niet in één keer in je bloed maar worden ze geleidelijk afgegeven. ⁠

Niet alleen gunstig voor diabetes patiënten, maar ook voor jouw bloedsuikerspiegel!⁠

Bovendien zitten er veel vezels in bananen, zoals pectine.⁠
Dat heeft veel voordelen voor je gezondheid. Vezels zorgen voor een goede stoelgang en houden ook je bloedsuikerspiegel stabiel. ⁠

Boordevol essentiële fytonutriënten

Banaan is rijke aan essentiële fytonutriënten*, waaronder fenolische verbindingen en vitamines (B3, B6, B12, C en E). Het bevat ook carotenoïden, flavonoïden, amineverbindingen en voedingsvezels.

*Fytonutriënten zijn bioactieve plantaardige stoffen. Dat betekent dat ze van nature in planten voorkomen. Bioactief betekent dat deze stoffen een positief effect op je gezondheid hebben.⁠

Bij de collageenaanmaak zijn verschillende vitamines betrokken. Een aantal daarvan vind je terug in banaan.

Conclusie? Van banaan word je gelukkig, krijg je een mooie huid, en je bloedsuikerspiegel blijft ook nog eens op peil. Daarom hieronder een lekker recept voor bananenpudding!

Hup hup…allemaal aan de banaan!

How To Video banenenpudding

In de aflevering van Well + Good’s Alt-Baking Bootcamp van deze week remixt chef-kok Mia Rigden het dessert tot een glutenvrije bananenpudding.

“Een klassieke bananenpudding heeft lagen vanillewafels, banaan en vanillepudding”, zegt Rigden. “Vandaag gaan we een glutenvrije vanillewafel maken en een vanillepudding die geen zuivel bevat. Zowel de wafel als de pudding zullen minder suiker bevatten – want we gebruiken agave – en bananen zijn…gewoon bananen.”

De HOW TO video:

Video is met toestemming geplaatst via Soundboard van www.wellandgood.com.

Dit vind je misschien ook leuk:
Binnenkort een overeenkomstig blog/recept
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.