fbpx
Kookboeken recensies

Recensie door Jeannette van de Lindt

Aantal keer bekeken: 1K views
Geen reacties

Recensie: Jeannette van de Lindt van kookboekennieuws.nl


Astrid Koole is anti-aging- en huidspecialist en werkt nauw samen met een arts. Sinds 2001 werkt ze als behandelaar, trainer, coach en ondernemer in de beautybranche. Op haar website Skin Revolution kun je meer over haar lezen en er staan ook interessante blogs.

Wat doet Kookboekennieuws met een boek over “een mooiere huid van binnenuit”? Dat zal duidelijk zijn. De huid is het grootste orgaan van de mens en is voortdurend aan verandering onderhevig. De huid maakt heel wat mee op een dag en vernieuwt zich ook heel vaak. Een belangrijke component van de huid is collageen. Als je goed voor je collageen zorgt door de juiste keuzes te maken wat voeding betreft, dan blijft je huid langer jong en stevig. Astrid verdiept zich daar al jaren in en heeft heel veel van haar kennis over dit onderwerp vastgelegd in het boek Wat zie jij er lekker uit!

Het boek is opgedeeld in drie stukken. Eigenlijk vier want de eerste 10 pagina’s zijn een inleiding met al heel wat informatie. Daarna in deel één gaat het echt van start en lezen we van alles over de huid. En dat is nogal wat want over de huid is ontzettend veel te vertellen. We krijgen informatie over verschillende ingrediënten in de voeding die het collageen in de huid een boost geven. Er zijn echter ook voedingsmiddelen die het collageen juist afbreken.

In deel twee staat meer over de effecten van voedingsmiddelen op het lichaam en de huid. Astrid vertelt alles over stress en de invloed daarvan op je collageen. Daarnaast spelen je darmen ook een grote rol.

In deel drie staat een vijftig-tal simpele maar inspirerende recepten voor de dagelijkse maaltijd maar ook een aantal specials die door Astrid samen met chef-koks uit bekende restaurants gemaakt zijn.

De hoeveelheid informatie is te veel om in één keer tot je te nemen. Wat zie jij er lekker uit! is een boek om stukje bij beetje te lezen en te overdenken. Alleen dan kun je alle adviezen en tips goed toepassen in je eigen leven en eetpatroon. Het is beslist geen dieetboek met dingen die wel mogen of juist niet mogen. Uiteraard moet je verstandige keuzes maken maar niets is verboden. Er zijn recepten met groente, vis en vlees. Een glaasje wijn erbij? Geen probleem.

Door het hele boek heen staan mooie sfeervolle foto’s. Er is ook gebruik gemaakt van stockfoto’s en hier en daar past de foto niet helemaal bij het recept. Een kniesoor die daarop let want de recepten zijn echt leuk en lekker.

Schoonheid komt van binnenuit. Goede voeding en goed voor jezelf zorgen zijn de eerste stappen naar het moment dat mensen tegen je zeggen: “Wat zie jij er lekker uit!”

Dit is een zorgvuldig samengesteld boek met heel veel interessante informatie.

Vond je deze recensie waardevol?
Deel ‘m met je vrienden!
Tags: kookboek recensie, recensie, recensie over collageenkookboek wat zie jij er lekker uit!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Collageenkookboek Wat zie jij er lekker uit cover

Astrid Koole
Wat zie jij er lekker uit!
Collageenkookboek
Nederlands Paperback |9789090330433| Druk: 1 april 2020 | 200 pagina’s

sterren voor collageenkookboek reviews

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Koop het boek hier

€ 22,50