fbpx

Reviews en recensies

Mooi, handig en praktisch boek met een bijzonder nawoord. Dat lees ik eigenlijk nooit, maar ik werd het nawoord ingetrokken door een pakkende quote toen ik het doorbladerde. Daardoor heb ik eigenlijk heel het boek met andere ogen bekeken en gelezen. Want het klopt ook wat Astrid schrijft: “hoe meer je weet, hoe beter je eet”. En ik moet zeggen: ik heb wel veel geleerd over mijn huid, leefstijl en voeding. De recepten zijn niet moeilijk (op 3 na, voor mij althans wat lastiger maar ik ben dan ook geen keukenprinses). Echt leuk vind ik de anti-aging crackers. Super simpel om te maken met een product van nog geen €4,- waar je weken mee doet.

Danielle Konings

Als je alles over de huid, collageen, voeding en gezond koken wilt weten, dan is dit boek een aanrader. Je merkt dat de auteur een gedegen onderzoek heeft gedaan naar collageen en de lezer hierover objectief informeert. De voedingsstoffen en producten die worden omschreven, zijn allemaal gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon. Een mooiere huid van binnenuit is echt mogelijk en hoeft niet moeilijk te zijn met ingewikkelde lijstjes of recepten. Eigenlijk is het gewoon na het lezen van dit boek een kwestie van logisch nadenken als je in de supermarkt staat en iets in je winkelwagentje gooit. Daar krijg je ook genoeg handvatten voor tijdens het lezen.

Jean (via bol.com)

Top boek! Ik heb al verschillende recepten uitgeprobeerd en ook, zoals wordt aangeraden in het boek, een lijstje gemaakt van ingrediënten die mij aanspreken en die ik makkelijk kan toevoegen aan de gerechten die ik gewoonlijk maak. Wat ik heel fijn vind, is dat er niet gepusht wordt om het allemaal anders aan te pakken en het roer dus in één keer om te gooien. Het boek is goed leesbaar, de informatie duidelijk en correct onderbouwd. Geschikt voor zowel vrouwen als mannen die meer over leefstijl, huid en voeding willen weten. Omdat ik veel (kook)boeken lees en verzamel, vind ik lay-out ook belangrijk. Je kunt zien dat er veel aandacht besteed is aan de vormgeving en dat maakt een boek toch altijd weer een feestje om te lezen.

Ilona (via bol.com)

Interessant boek dat uitleg geeft aan hoe bepaalde voedingsstoffen een positieve uitwerking hebben op je huid en lichaam. Daarbij staat het beïnvloeden van collageen centraal. De recepten zijn makkelijk en op iedere dag van de week te maken. Een ander voordeel: dit is eindelijk eens géén dieetboek, waarbij je allerlei dingen niet meer mag. Door specifieke producten toe te voegen aan mijn eigen eetpatroon, kan ik toch gezonder eten en dus ook profiteren van wat de voordelen zijn voor mijn huid.

Sandra Bouchon (via bol.com)