fbpx
Kookboeken recensies

Recensie door Marco Louter

Aantal keer bekeken: 1K views
Geen reacties

Recensie: Marco Louter van kookboekenrecensies.nl


Wie wil dat nu niet? Mooi van binnen en buiten!
En vooral lekker. Dat compliment wil toch iedereen. Uiterlijk in harmonie brengen met je innerlijk. Astrid Koole, huidspecialist, heeft er een kijk-, lees-, en receptenboek over geschreven.
Astrid is anti-aging- en huidspecialist. Sinds 2001 is zij als behandelaar, trainer, coach en ondernemer in de beautybranche werkzaam. Laat haar een (probleem)huid zien, vertel haar iets over je leef- en eetgewoontes en ze geeft je onderbouwd advies met een gerichte aanpak. Astrid heeft gedurende haar carrière de huid van letterlijk duizenden cliënten door haar loupelamp bekeken en behandeld. Eigenlijk is ze al sinds haar jeugd geïnteresseerd in het ‘mooier maken’ van de huid.

Daarom nu dit collageenkookboek. Om haar passie te delen. Het eerste kookboek in Nederland over de verbetering van je collageen. Dit kookboek van bijna 200 bladzijden is voor de dertig-, veertig- en vijftigplusser die kampt met de verschijnselen van het ouder worden. Je huid word minder stevig en de eerste rimpeltjes verschijnen. Maar goed nieuws! Je kunt er iets aan doen om de afname van collageen in de huid, de belangrijkste oorzaak, aan te vullen met voeding die de aanmaak van callogeen stimuleert. Dit kookboek geeft uitleg geeft aan hoe bepaalde voedingsstoffen een positieve uitwerking hebben op je huid en lichaam, zonder dat het overgaat in een dieetboek.

In dit one-subject receptenboek geeft Astrid onderbouwde voeding tips om de aanmaak van collageen te verbeteren en vooral om meer bewustzijn te creëren. Als je goed leest gaat het over het aanpassen van je levensstijl. Maar Astrid laat ook zeker ruimte voor guilty pleasures. Doen waar je je goed bij voelt predikt ze, met de 80-20 regel in het achterhoofd. In 50 recepten brengt ze alle voedingsstoffen samen om veroudering van de huid tegen te gaan. Ze gaat behoorlijk de diepte in over het hoe en waarom om inzicht te geven. Ze is duidelijk niet over een nacht ijs gegaan. Alle tips in dit boek zijn onderbouwd door verschillende artsen en specialisten uit het vak. Voedingsstoffen die goed zijn voor je huid zitten in bladgroenten, citrusfruit, aardbeien, avocado en knoflook. Maar er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die je collageen kunnen versterken.

Het boek is ingedeeld in drie delen: uitleg over de het ontstaan van huidveroudering en hoe kan je dit positief kan beïnvloeden. Leefstijl en Voeding: welke leefstijl kies je voor en hoe verander je je eetpatroon. En deel drie: de recepten. Op een laagdrempelige manier neemt Astrid je bij de hand om je leefstijl te veranderen en jouw callogeen een boost te geven. Belangrijkste factoren hierbij zijn: voeding, slaap, bewegen, geen snelle en geraffineerde koolhydraten, niet roken, geen suiker en weinig zon. Hier geeft ze praktische tips over. Zoals gezegd, het gaat om het veranderen van een levensstijl. De sleutel tot succes is om niet alles in 1 keer te veranderen. Maar toe te voegen en te verbeteren. Alle recepten zijn kort en bondig en door iedereen te maken. Vaak gaat het om maximaal 5 tot 7 ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Dat maakt dat alle gerechten snel en makkelijk te maken zijn. Daarnaast geeft Astrid per recept handige tips voor de nodige variatie. Ze adviseert zoveel mogelijk met verse producten te werken, met de mogelijkheden binnen het budget. Mijn favoriet: de Mrs Bean salade!

Vond je deze recensie waardevol?
Deel ‘m met je vrienden!
Tags: kookboek recensie, recensie, recensie over collageenkookboek wat zie jij er lekker uit!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Collageenkookboek Wat zie jij er lekker uit cover

Astrid Koole
Wat zie jij er lekker uit!
Collageenkookboek
Nederlands Paperback |9789090330433| Druk: 1 april 2020 | 200 pagina’s

sterren voor collageenkookboek reviews

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Koop het boek hier

€ 22,50