fbpx
Kookboeken recensies

Recensie door chef-kok Fred Zywiecki

Aantal keer bekeken: 2K views
Geen reacties

Recensie: Fred Zywiecki, chef-kok en eigenaar van Restaurant `t Ouwe Bruggetje Rotterdam


Dit boek bewijst weer eens dat voeding een zeer belangrijke rol speelt in de gezondheid en het geluk van mensen. Toen ik het collageenkookboek in handen kreeg, was ik benieuwd naar de insteek en de manier waarop de auteur haar kennis van de huid en gezondheid zou koppelen aan voeding en recepten. Vanuit mijn eigen professie in het restaurant waar wij al langere tijd werken met verantwoorde producten en op die manier rekening houden met gezondheid voor de mens, dierenwelzijn en natuur, was ik aangenaam verrast door dit bijzondere kookboek: de inhoud het gaat verder dan alleen het delen van recepten.

Het fraai en overzichtelijk vormgegeven kookboek heeft een toegankelijke, vlotte schrijfstijl met een duidelijke volgorde en is handig als naslagwerk en leidraad bij het koken.

Allereerst wordt uitgelegd hoe je op een gemakkelijke manier je bestaande eetpatroon kunt aanpassen. Vervolgens wordt omschreven welke specifieke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten, een positieve invloed hebben op de huid en het lichaam. Niet onbelangrijk: deze informatie wordt goed onderbouwd met feiten over voeding en (huid) veroudering.

Interessant is de kennis die gedeeld wordt over specifieke voeding die zelfs je DNA positief kan beïnvloeden. Daarvan vind je ook een recept in het boek: de zogenaamde anti-aging cracker. Origineel en in een handomdraai gemaakt.
Auteur Astrid Koole besteedt ook aandacht aan het sociaal verbindende aspect van samen koken en eten. Iets wat we in onze moderne maatschappij nog wel eens onderschatten en vergeten.

Astrid kiest er in haar boek duidelijk voor om zo min mogelijk vlees te gebruiken in de recepten; dit uit oogpunt van dierenwelzijn en milieu. Astrid deelt daarom bijvoorbeeld ook adressen van boerderijen die hun dieren op een natuurlijke wijze houden en waar je het zogenaamde ‘natuurvlees’ kunt bestellen.

De recepten bevatten allen een overzichtelijke ingrediëntenlijst en zijn gemakkelijk in je dagelijkse eetpatroon in te passen. Bijna al de ingrediënten zijn verkrijgbaar bij één en dezelfde winkel of supermarkt. Alleen voor de Specials (recepten die zijn samengesteld door chef-koks) zou je wellicht naar een speciaalzaak moeten of online iets moeten bestellen. Alhoewel je dit zelfs met een beetje creativiteit ook kunt oplossen! En dat is ook precies de bedoeling van dit boek: je krijgt handvatten maar wordt ook aangespoord om zelf te experimenteren.

Ik ben, en met mij hoop ik nog vele anderen, na het lezen van dit veelzijdige kookboek weer extra gemotiveerd om leuke en gezonde gerechten te creëren voor zowel in mijn restaurant als privé.

Vond je deze recensie waardevol?
Deel ‘m met je vrienden!
Tags: kookboek recensie, recensie, recensie over collageenkookboek wat zie jij er lekker uit!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Collageenkookboek Wat zie jij er lekker uit cover

Astrid Koole
Wat zie jij er lekker uit!
Collageenkookboek
Nederlands Paperback |9789090330433| Druk: 1 april 2020 | 200 pagina’s

sterren voor collageenkookboek reviews

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Koop het boek hier

€ 22,50