fbpx
Gezonde tussendoortjes
Aantal keer bekeken: 126
0

Keto Pompoentaart

pompoentaart gezond tussendoortje
Tags: , , ,

Ik ben verheugd om dit super gave, heerlijke recept van Elana’s pantry met jullie te delen!

Elana heeft namelijk een paar jaar (!!) aan deze Keto Pompoentaart recept gewerkt voordat ze het met iedereen deelde. Het perfectioneren van een recept kost tijd! Veel tijd!

Keto Pompoentaart Recept

Elana vertelt: “wanneer ik een recept als deze koolhydraatarme Keto Pumpkin Pie maak, lig ik tot laat in de nacht in bed en denk aan de ingrediëntenverhoudingen. De volgende dag test ik de verschillende combinaties die mijn hoofd vulden voordat ik in slaap viel. En dan begin ik helemaal opnieuw.”

Koolhydraatarme pompoentaart

Hoewel de meeste veganistische dessertrecepten super veel suiker bevatten, is deze koolhydraatarme taart gezoet met slechts één eetlepel ahornsiroop en verdikt met een volle kop kokosmelkvet. Dat is de substantie die je van de bovenkant van een blik kokosmelk afschraapt.

Deze Keto pompoentaart bevat nog meer vet van de kokosolie, waardoor dit het perfecte low-carb, high-fat (LCHF) dessertrecept is.

Keto pompoentaart

Suikervrij Keto Pompoentaart Recept

Voor een suikervrije Keto Pumpkin Pie laat je de ahornsiroop gewoon weg uit onderstaand recept. Met deze suikervrije pompoentaart kun je je aan een strikt Keto-dieet houden terwijl je je tijdens de vakantie aan iets decadents overgeeft.

Ben je er klaar voor? Let’s go:

Voorbereidingstijd: 15 minuten | Koelkast Tijd:  2 uur |  Kooktijd 10 min Totale tijd 2 uur 25 minuten

Voor 8 Porties

Ingrediënten

  • 2 kopjes geroosterde pompoen
  • 1 kopje kokosmelkvet, van 2 blikjes kokosmelk
  • ⅓ kopje kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • ¼ theelepel vanille stevia
  • 1 eetlepel pompoentaartkruiden
  • ⅛ theelepel keltisch zeezout

1 gebakken Low-Carb Amandelmeel Pie Crust of gebakken Noten-Free Egg-Free Pie Crust

Instructies:

  1. Leg de pompoen op een bord en zet apart.
  2. Smelt in een middelgrote pan kokosmelkvet en kokosolie tot ze vloeibaar zijn.
  3. Roer de pompoen en ahornsiroop erdoor tot het mengsel erg warm is.
  4. Breng het mengsel over in een vitamix en pureer op hoge snelheid tot het heel glad is.
  5. Meng in vanille stevia, pompoentaartkruiden en zout.
  6. Breng het mengsel over in de koolhydraatarme amandelmeeltaartkorst.
  7. Zet 2 uur in de koelkast om op te stijven.Eet smakelijk!!

Recept en foto van: Elana | Met toestemming vertaald van Soundboard

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu