fbpx
Lunch recepten
Aantal keer bekeken: 108
0

De Portobello Burger krijgt een upgrade dankzij een bescheiden Superfood

zelfgemaakte vegetarische hamburgers
Tags: , , , , , ,

Foto: Steven Joyce | Recept: beschreven door Eliza Sullivan (redactie assistent MBG food)

De eenvoudigste optie om vegetarische hamburgers te maken, is met portobello-paddenstoelen.

Het past perfect in een plantaardig dieet voor een pure, onbewerkte “burger”, maar het kan ook een beetje saai worden. Maar…

Dit recept, afkomstig uit de keukens van LEON Restaurants, een Britse keten die zich sindsdien over de Atlantische Oceaan heeft verspreid om vervolgens een ​​locatie in Washington, DC te openen, is een perfecte update.

In plaats van de toppings op de broodjes te leggen, worden de hamburgers letterlijk op hun kop gezet, zodat ze gevuld kunnen worden met spinazie, pijnboompitten en geitenkaas – een van de gezondste kaassoorten die je kunt kiezen. Van de populaire bladgroenten is spinazie een betere bron van voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium en foliumzuur in vergelijking met boerenkool, en het leent zich perfect voor elke vulling, inclusief deze.

De toevoeging van verse kruiden aan het recept, samen met een goed getimed scheutje citroen, geeft de smaak een noodzakelijke lift om te voorkomen dat deze zwaar wordt. Terwijl het recept vraagt ​​om ze op donzige hamburgerbroodjes te serveren , stellen we ons voor dat deze gevulde champignons ook op zichzelf best geweldig zouden smaken.

Uit het nieuwe kookboek van het restaurant, LEON: Happy Fast Food, is dit recept perfect voor het maken van een echt bevredigende en speciale zelfgemaakte vegetarische burger.

Voor 4 Portobello hamburgers

Ingrediënten
  • 4 grote portobello’s
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie, plus extra voor serveren
  • 5 grote takjes verse tijm, bladeren geplukt
  • schil en sap van ½ een biologische citroen
  • 3 teentjes knoflook, geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 450 gr babyspinazieblaadjes
  • 200 gr zachte geitenkaas, in 4 dikke plakken gesneden
  • 4 burgerbroodjes van goede kwaliteit, doormidden gesneden en opgewarmd of geroosterd
  • een bosje verse basilicum, geplukte blaadjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het
  1. Verwarm de oven tot 200 °C
  2. Snij de steeltjes van de champignons en gooi ze weg, leg ze dan met de ondersteboven op een bakvorm. Besprenkel de champignons met de extra vergine olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes, wat peper en zout en een snufje citroenschil.
  3. Bak ongeveer 20 minuten, draai dan om, schep er bakvocht over en bak nog eens 10 tot 15 minuten, tot de champignons geroosterd zijn en intens van smaak zijn geworden. Haal uit de oven en zet apart.
  4. Terwijl de champignons in de oven staan, bereid je de vulling van spinazie en pijnboompitten. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de olijfolie toe aan de pan en bak de pijnboompitten een paar minuten tot ze geurig zijn.
  5. Voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut kort. Voeg ten slotte de spinazie toe en bak tot het verwelkt is – niet meer dan een paar minuten. Kruid met peper en zout en een scheutje citroensap om de smaken op te wekken. Zet even apart.
  6. Verdeel het mengsel van spinazie en pijnboompitten over de champignons (laat overtollige vocht teruglopen in de pan) en bedek elk met een plakje geitenkaas. Zet het in de oven gedurende 5 tot 10 minuten of tot de kaas smelt en bubbelt.
  7. Serveren: plaats een gevulde champignon op elk burgerbroodje, met een scheutje extra vergine olijfolie, een snufje zout en de resterende citroenschil en de vers gescheurde basilicumblaadjes. Eet meteen!
Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu