fbpx
Lunch recepten
Aantal keer bekeken: 126
0

Wortelsoep gekruid met Harissa. Topping van amandelen en rozemarijn.

Wortelsoep gekruid met Harissa amandelen en rozemarijn
Tags: , , , ,
Deze heerlijke wortelsoep is een prima lunch of voorgerecht. De amandelen en rozemarijn maken het een bijzonder soepje.

Wie mij op Instagram volgt of het collageenkookboek heeft gelezen, weet dat ik van soepjes houd…en ook veel van wortelen en pompoen.
Veel mensen kiezen nog steeds voor groene groenten en fruit, maar het is ook heel belangrijk om zoveel mogelijk kleur aan te brengen in je eetpatroon. Feloranje groenten zijn fantastische antirimpelmiddelen. Ze bevatten allemaal het krachtige bètacaroteen dat de huid beschermt tegen UV-gerelateerde rimpels en huidveroudering.

De wortel is ook een goede prebiotica. Prebiotica stimuleren selectief de groei en activiteit van goede bacteriën. Ze leveren dus geen nieuwe bacteriën, maar zorgen ervoor dat de goede darmbacteriën zich beter kunnen ontwikkelen en vermenigvuldigen.

Met dit recept heb je er weer een super variatie bij, als het om wortelen gaat. Je hoeft ze niet altijd gestoofd of gekookt te eten: maak er gewoon een soeppie van!

Bereidingstijd: 20 minuten |Voor 6 personen

Ingrediënten
  • 2 pond grote wortelen, geschild en in blokjes gesneden (ongeveer 5 1/3 kopjes)
  • kippenbouillon (bone broth) van De Kleinste Soepfabriek
  • 1 kopje water
  • 2 theelepels Harissapasta (te koop bij bijv. AH)
  • 1 1/2 theelepels zeezout
  • 1/4 kopje koude ongezouten roomboter, in blokjes
  • 1/4 kopje extra vierge olijfolie
  • 1/2 kopje amandelen
  • 1/4 kopje verse rozemarijnblaadjes
Zo maak je het

Stap 1
Verwarm de bouillon samen met 1 kopje water. Doe de wortels, de warme bouillon, harissapasta en zout in een blender. Pulseer tot de wortels fijngehakt zijn, ongeveer 1 minuut. Verhoog geleidelijk de snelheid tot hoog en pureer tot de soep glad is. Voeg, terwijl de blender draait, geleidelijk stukjes boter toe en pureer tot de soep geëmulgeerd is.

Stap 2
Doe de soep in een pan, verwarm deze en laat 6 tot 7 minuutjes zachtjes koken (pruttelen).

Stap 3
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze glinstert, 1 tot 2 minuten. Voeg amandelen en rozemarijn toe en bak, al roerend, tot het sissen stopt en de rozemarijn knapperig is; zo’n 30 tot 45 seconden. Haal van het vuur. Schep de amandelen en rozemarijn met een schuimspaan op keukenpapier om uit te lekken. Bewaar de olie uit de pan even apart.

Stap 4
Verdeel de wortelsoep gelijkmatig over 6 kommen. Bestrooi gelijkmatig met amandelen en rozemarijn. Besprenkel elke kom met ongeveer 2 theelepels rozemarijnolie.

Eetsmakelijk!

Foto: Greg DuPree | Recept: JUSTIN CHAPPLE | Met toestemming vertaald van Soundboard

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu