fbpx
Kennis over de Huid & Voeding

HOE MEER JE WEET HOE BETER JE EET    –    VOOR EEN MOOIE HUID VAN BINNENUIT

Wil je meer weten over de huid en voeding? En hoe je met bepaalde voedingsstoffen zoals collageen, je huid van binnenuit mooier kunt maken? Op deze pagina vind je hier informatie over. Ben je opzoek naar een specifieke voedingsstof (denk aan vitamines, mineralen, aminozuren, vetten), een bepaald ingrediënt (denk aan fruit, groenten, olie etc.) of kennis over de huid (anti-aging, huidverzorging, beauty) dan kun je een zoekterm (in het zoekvenster bovenaan deze pagina – boven het menu) intypen of gewoon een kijkje nemen tussen de posts op deze pagina. Beneden aan deze pagina staat een tagwolk die je eventueel ook verder op weg kan helpen.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met collageen en huid expert Astrid Koole!

Welke voeding kiezen we om huidveroudering tegen te gaan?

We staan ​​regelmatig voor primaire uitdagingen bij het beslissen wat we eten om een ​​jonge en gezonde huid te behouden. Wat is de rol van voeding bij het ouder worden? En hoe kun je het collageen in je lichaam en huid verstevigen met voeding?

Een onderwerp dat momenteel de meeste aandacht trekt, zijn manieren om een ​​gezonde huid te behouden en huidveroudering te vertragen. De huid is de belangrijkste barrière die het lichaam beschermt tegen externe agressies.

De afname van collageen in de huid en huidveroudering op zich, zijn complexe biologische processen, gecategoriseerd als chronologische veroudering en fotoveroudering (veroudering door zonlicht). Veroudering en de afname van collageen in de huid wordt beïnvloed door interne en externe factoren.

Met de snelle doorbraak van de geneeskunde in het verlengen van het menselijk leven en de snelle verslechtering van de omgevingsomstandigheden, is het belangrijk geworden om veilige en effectieve methoden te vinden om huidveroudering te behandelen.

Als het gaat om voeding, de belangrijkste manier voor het lichaam om energie en voedingsstoffen te verkrijgen, zien de meeste mensen geleidelijk aan het belang voor de huid ervan in.