Deze lichtere versie van Macaroni Salade met tomaten en zwarte olijven is het perfecte bijgerecht voor elke zomerse BBQ.
Als het weer wat warmer wordt, vind je me vaak buiten, lekker genieten van de zon! Ik ben vooral dol op een goede zomerbarbecue in de buitenlucht, en deze romige
Macaroni-salade met tomaten is perfect voor die gelegenheid. Het wordt zeker een hit.
Dit recept voor tomaten-macaronisalade is mijn favoriet! Ik gebruik een beetje light mayonaise om zo calorieën te verminderen. Ik voeg geen suiker toe, maar wel tomaten, uien en zwarte olijven. Je kunt ook volkorenpasta gebruiken voor meer eiwitten en vezels of glutenvrije macaroni voor een glutenvrije salade.
Macaronisalade is geweldig met gegrild vlees gegarneerd met zelfgemaakte BBQ-saus.
Deze makkelijke macaronisalade is uitstekend geschikt voor feestjes. Je kunt het de dag ervoor maken om tijd te besparen op de dag van je evenement. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken en dan alles door elkaar roeren. Ik meng de zomertomaten meestal met de andere ingrediënten in een kom terwijl de pasta kookt. Het sap van de tomaten maakt de saus romig en pittig.
Moet je pasta spoelen voordat je macaroni-salade maakt?
Ja, het is het beste om warme pasta met koud water af te spoelen voordat je macaronisalade maakt. Als je de pasta meestal koud eet, zoals in een pastasalade, is het handig om de past direct na het koken met koud water te spoelen. Het koude water stopt het kookproces, koelt de pasta af en helpt voorkomen dat de noedels aan elkaar klonteren.
Bereidingstijd
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 170 gr ongekookte macaroni, tarwe of glutenvrij
- 2 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1/4 kop light mayonaise
- 1 el witte azijn
- mespuntje knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- 70 gr gesneden zwarte olijven
- zout en peper
Zo maak je het
- Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en spoel onder koud water.
- Meng in een middelgrote kom mayonaise, azijn, tomaten (en eventueel het vocht van de tomaten), olijven, ui, knoflookpoeder, oregano, zout en peper. Goed mengen.

4. Voeg de macaroni toe en meng goed.

Eet smakelijk!
Voedingsinformatie per 3 /4 kop: calorieën: 125 kcal , koolhydraten: 21,5 g , Eiwit: 3,5 g , Vet: 3,5 g , verzadigd vet: 0,5 g , Cholesterol: 2,5 mg , natrium: 165.5 mg , Vezel: 1,5 g , Suiker: 0,5 g
Geschreven door Gina Homolka en met toestemming vertaald van: skinnytaste.com/macaroni-salad-with-tomatoes/”>wellandgood.com/good-food/high-protein-plant-foods