fbpx
Ontbijt
Aantal keer bekeken: 346
0

Eiwitrijk en gezond ontbijt: Sooji-Tomato Upma

Suji-Tomato Upma Recept: Griesmeel of rava is een goede bron van eiwitten en gezonde koolhydraten
Tags: , , , ,
Recept Tomato Upma: gezond, pittig, goed vullend en uitgebreid ontbijt dat ook bij kinderen zeker een snaar zal raken!

Als het gaat om ‘gezond eten’, hebben we vaak de neiging om onze toevlucht te nemen tot een beperkt aantal ingrediënten. Rava of sooji is een van de beste kanshebbers op die felbegeerde lijst.

Rava, ook bekend als griesmeel, is een goede bron van eiwitten en gezonde koolhydraten. Het is rijk aan ijzer en is ook cholesterolvrij. Een andere kwaliteit die we geweldig vinden aan griesmeel is dat het super gemakkelijk is om mee te werken. Dit sooji -tomato upma is een mooi voorbeeld. Het is gezond, pittig en gemaakt met een verleidelijke combinatie van al onze favoriete ingrediënten. Het zorgt voor een vullend en uitgebreid ontbijt dat ook bij kinderen in de smaak valt! Dus laten we meteen aan de slag met het recept.

Tomato Upma Recept Griesmeel of rava
Ingrediënten
  • 1 el ghee
  • 3 / 4e kopje sooji (griesmeel)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 gedroogde rode chili
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1 / 4 kopje gesneden ui
  • half kopje gehakte tomaten
  • 1/3 kopje groene paprika
  • 1 groene peper gesneden
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 5-6 kerrieblaadjes
  • 1,5 kopjes water
  • zout naar smaak
Zo maak je het
  1. Rooster de rava (griesmeel) in een pan zonder olie, tot het licht knapperig en geurig is. Het hoeft niet bruin te worden. Verhit alleen op een laag of middelhoog vuur. Leg het dan even opzij.
  2. Verwarm ghee in dezelfde pan. Voeg komijnzaad toe. Zodra je het hoort knetteren, voeg je de gedroogde rode pepers toe. Roer twee minuten.
  3.  Voeg nu de gehakte uien toe en roer tot ze licht goudbruin worden.
  4.  Voeg groene pepers, kerrieblaadjes en gember toe.
  5.  Voeg nu wat tomaten, rode chilipoeder en kurkumapoeder toe. Sauteer alles goed op middelhoog vuur.
  6.  Voeg 1 kopje water en zout toe. Schakel geleidelijk over van middelhoog naar hoog vuur en brengt het water aan de kook.
  7.  Zodra het mengsel kook, zet je het vuur lager en voeg je geleidelijk de rava (griesmeel) toe.
  8.  Blijf roeren en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.
  9.  Dek de pan af met het deksel, laat het twee minuten stomen.

Recept: Sushmita Sengupta | Met toestemming verstaald via Soundboard

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu