fbpx
Lunch recepten
Aantal keer bekeken: 1K
0

Heerlijke Gegrilde Courgette Roll-Ups met Ricotta

Gegrilde Courgette Roll-Ups met ricotta kaas
Tags: courgette, grillen, makkelijk, Vegetarisch, voorgerechten

Ik rol de rode loper uit voor deze gegrilde courgette roll-ups. Ze zien er glamoureus, superchique en indrukwekkend uit en zijn nog super makkelijk te maken ook!

Courgette heeft een subtiele aardse smaak die perfect past bij de luxe ricotta kaasvulling. De basilicumblaadjes bieden een vleugje frisse, scherpe, peperige en aromatische flair.

Wist je dat basilicum een ​​van de gemakkelijkste kruiden is om thuis te kweken? Voeg een paar verse blaadjes toe om je gerecht naar een hoger niveau te tillen.

Bereidingstijd: 15 minuten |Voor 15 tot 20 rolletjes

Ingrediënten
  • 3 middelgrote courgettes
  • 1 kopje halfvolle ricotta
  • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel himalaya zout, verdeeld
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)
Zo maak je het

Stap 1
Courgette wassen en droog deppen. Snijd de boven- en onderkant af en snijd ze in de lengte in reepjes van 3,5 cm (je kunt een mandoline gebruiken, als je die hebt). Je krijgt tussen de 5 en 8 plakjes per courgette.

Stap 2
Om de vulling te maken, combineer je de ricotta, Parmezaanse kaas, gedroogde basilicum en zout en peper. Bij elkaar is dit één volle kop die je in de koelkast zet tot gebruik.

Stap 3
Bestrijk beide kanten van de courgetteplakken met olijfolie en strooi er 1/4 theelepel zout en zwarte peper naar smaak over. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Leg de plakjes courgette op bakpapier op de ovenplaat en gril / bak ze2 tot minuten aan elke kant; ze moeten zacht genoeg zijn om gemakkelijk te rollen en lichte verkleuringen hebben. Laat ze volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.

Stap 4
Verdeel een afgestreken eetlepel vulling over de bovenkant van een strook. Leg er een vers basilicumblaadje op en rol de courgette op. Herhaal hetzelfde proces met de resterende courgette.

Eetsmakelijk!

Recept en foto van: Joy Bauer | Met toestemming vertaald van Soundboard

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.