fbpx
Diner recepten
Aantal keer bekeken: 950
0

Maak je eigen heerlijke, veganistische tacovlees met dit geheime eiwitrijke ingrediënt

veganistisch tacovlees maken
Tags: eiwit, eiwitrijk, liquid aminos, noten, pecanoten, taco's, vegan, Vegetarisch

Foto en recept: Tabitha Brown en uitgewerkt door Emily Laurence | Foto: Stocksy / Sean Locke

Bonen worden vaak ingezet als vleesvervanger in recepten. Chili, hamburgers, burrito’s … het zijn allemaal voedingsmiddelen waar je ze kunt gebruiken in plaats van kip of rundvlees. Maar aangezien velen van ons tijdens de corona quarantaine de vooraadkast hebben ‘opgemaakt’ en daar vaak blikjes en potjes bonen in te vinden zijn, ben je bonen op dit moment misschien helemaal beu. En hoewel ze heerlijk zijn, kun je ze niet echt als een overtuigend alternatief voor vlees beschouwen: het maakt niet uit hoe je ze op smaak brengt, ze zien er nog steeds uit als – en smaken naar bonen. Vandaar de zoektocht naar het vinden van een veganistisch tacovlees met een textuur die dichter bij zijn tegenhanger op vleesbasis ligt.

Laat het over aan vegan foodblogger, actrice en modeontwerper Tabitha Brown om ​​’veganistisch tacovlees’ te verzinnen dat daadwerkelijk zowel textuur als smaak oplevert. Onlangs deelde ze haar go-to-recept op TikTok, dat een onverwacht ingrediënt bevat: pecannoten.

Naast pecannoten (die negen gram eiwit en maar liefst 9,5 gram vezels per kopje bevatten), gebruikt ze ook paddenstoelen in haar recept, een steeds groter wordend ingrediënt in vleesvervangende producten omdat hun textuur vergelijkbaar is met vlees wanneer het wordt gekookt. Brown zegt dat ze eerder walnoten had gezien die in veganistische taco-vleesrecepten werden gebruikt, wat diende als inspiratie voor haar eigen recept. “Ik heb een lichte allergie voor walnoten, dus besloot ik het met pecannoten te proberen, en het werkte!” ze zegt.

Smaak is natuurlijk super belangrijk. Brown gebruikt daarom een mengsel van liquid amino’s (een vervanging van sojasaus – Red.), natriumarme taco-kruiden en knoflook, samen met ui, groene paprika’s en jalapeño om het smaakprofiel precies goed te krijgen. “De paddenstoelen geven de textuur die je nodig hebt en liquid aminos  geven de vlezige smaak, dus die twee ingrediënten zijn cruciaal”, zegt ze.

Ze geeft nog een pro-tip voor wanneer je dit recept uitprobeert: “De pecannoten weken, is belangrijk om ze te helpen de juiste textuur te krijgen.” Klaar om het een kans te geven? Ontvang Brown’s volledige recept hieronder.

Voor 12 taco’s

Ingrediënten

2 kopjes rauwe pecannoten
2 kopjes water
3 eetlepels vloeibare amino’s
4 grote witte champignons, gehakt
1/2 kleine groene paprika, zonder zaadjes en gehakt
2 eetlepels rode ui, gehakt
1 jalapeño, zonder zaadjes en gehakt (optioneel)
1 eetlepel natriumarme taco kruiden
1 eetlepel zoutvrije knoflook- en kruidenkruiden
Sap van 1 limoen


 

Zo maak je het

1. Doe in een middelgrote kom de pecannoten met het water en de vloeibare amino’s. Laat drie uur weken en laat uitlekken.

2. Voeg de uitgelekte pecannoten toe aan een keukenmachine met de champignons, groene paprika, rode ui, jalapeño, tacokruiden, knoflook en kruidenkruiden en limoensap. Pulseer een paar keer totdat het mengsel goed is gehakt en ook lijkt op gehakt.

Geniet!

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.