Als de meeste mensen aan eiwitten denken, denken ze aan vlees. Maar verschillende plantaardige eiwitten met een hoog proteïnegehalte doen niet onder voor dierlijke eiwitten – en sommigen zullen je er zelfs van overtuigen om eindelijk de kipfilet of biefstuk voorgoed te laten vallen.
Terwijl een portie kip van 3 ons 24 gram eiwit bevat en 3 gram biefstuk 22 gram eiwit, blijven plantaardige alternatieven echt niet te ver achter. Of je nu overweegt een linzensoep te maken, wat kikkererwten te roosteren of wat edamame te stomen als tussendoortje, je zult meer dan genoeg eiwitten binnenkrijgen om aan je dagelijkse behoeften te voldoen.
Dit zijn enkele van de beste eiwitrijke plantaardige voedingsmiddelen die je aan je dieet kunt toevoegen.
Het gezondste eiwitrijke plantaardige voedsel
1. Linzen
Eiwit: 18 gram per portie van één kopje
“Deze gele, rode, groene en bruine peulvruchten blijven niet alleen maandenlang goed - of je ze nu in pot of gedroogd koopt – elke hap geeft je een hoge dosis voedingsstoffen, dus er is een goede reden om ze in bulk op te slaan.”
2. Zwarte bonen
Eiwit: 15 gram per portie van één kopje
“Aangezien plantaardig eten blijft domineren, kun je verwachten dat deze bescheiden kleine bonen nog vaker centraal staan in je eten.”
3. Kikkererwten
Eiwit: 15 gram per portie van één kopje
“Kikkererwten worden omgevormd tot gezondere, eiwitrijke versies van klassieke comfortfoods, van pasta en rijst tot chips en ijs. En…we houden ervan!”
4. Tempeh
Eiwit: 20 gram per portie van 100 gram
“Gemaakt van gefermenteerde sojabonen, het is niet alleen een goed voor je darmen, maar ook een eiwitrijk product.”
5. Pinto bonen
Eiwit: 15 gram per portie van één kopje
‘Er zijn bonen die de meeste mensen niet elke avond willen eten. Maar pintobonen…?!
Geschreven door Tehrene Firman en met toestemming vertaald van: wellandgood.com/good-food/high-protein-plant-foods/