fbpx
Diner recepten
Aantal keer bekeken: 711
0

Je hebt maar 6 ingrediënten nodig voor een krokante kip (Crispy Chicken) met weinig koolhydraten

krokante kip uit de oven
Tags: broccoli, cherrytomaatjes, diner, gezonde recepten voor het diner, kip, oven, tijm

Afbeelding: Valerie Azinge, Yasaman Shafiei en Kabir Ali | Recept: Eliza Sullivan (mbg Redactie-assistent)

Als je aan krokante kip denkt, denk je misschien aan fastfood, frituurpannen en koolhydraatrijke broodjes…

…maar dit recept zal je ervan overtuigen dat krokante kip met weinig koolhydraten niet alleen mogelijk is, het is ook nog eens heel eenvoudig.

Chripy Chicken is een van de recepten die foodblogger en kok Valerie Azinge deelt in haar nieuwe kookboek 30 minuten durende low- carb -diners. Dit dit recept is geschikt als diner voor een doordeweekse avond. In slechts een half uur tijd, met maar zes ingrediënten en één gietijzeren koekenpan, heb je een perfect eiwitrijke maaltijd. Azinge raadt aan om het met broccoli te serveren, maar elke andere gezonde groente is een geweldige combinatie.

Dit gerecht is niet alleen eenvoudig, maar is ook nog eens koolhydraatarm waardoor het past in een ketogeen dieet. De smaken in het gerecht, zoals citroen, tijm en tomaten, komen veel voor in het mediterrane dieet (het meidteranne dieet wordt ook gepromoot in het collageenkookboek Red.).

Voor 4 personen Krokante Citroen & Tomaat Tijm Kippendijen

Ingrediënten
  • 4 tot 5 kippenbouten met bot en vel
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, (verdelen)
  • Kosjer zout en gemalen zwarte peper
  • ½ kopje cherrytomaatjes op de tros
  • 1 middelgrote citroen, in dunne plakjes gesneden
  • 6 takjes verse tijm
  • Optioneel: Gestoomde of geroosterde broccoli om erbij te serveren

Zo maak je het
  1. Verwarm je oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat / rooster precies in het midden.
  2. Wrijf de kippendijen in met 1 eetlepel olie en peper en zout. Ik raad je aan om ze lekker royale in te wrijven voor extra smaak.
  3.  Verwarm een ​​30 cm doorsnee gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en voeg de resterende olie toe. Bak de kippendijen 15 minuten met het vel naar beneden, tot het vet is verdwenen.
  4.  Zet het vuur uit, voeg de tomaten toe en draai rond zodat het ze in de olie komen te liggen. Draai de kippendijen om zodat ze met het vel naar boven liggen.
  5. Verdeel de schijfjes citroen en de takjes tijm over de kip en doe de koekenpan in de oven. Rooster 18 minuten. Serveer met gestoomde of geroosterde broccoli.
Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.