fbpx
Diner recepten
Aantal keer bekeken: 132
0

Kokos Kip Adobo

Gerecht Kokos Kip Adobo
Tags: , , , ,
Kokos Kip Adobo recept: goed voor een heerlijke ovenmaaltijd en het stimuleren van collageen in je lichaam

De toevoeging van kokosmelk, hoewel niet in elk adobo recept, verzacht de heldere smaak van de azijn. Geïnspireerd door meestersommelier June Rodil, die net genoeg toevoegt om het gerecht super wijnvriendelijk te maken.

Nadat je kippendijen hebt gestoofd in romige kokosmelk, sojasaus en azijn, wordt het stoofvocht gekookt tot een rijke saus. Leg de kippendijen onder de grill om een ​​heerlijk knapperig velletje te creëren.

Het is juist het vel van kip en de huid van vis dat rijk is aan collageen. Goed voor je lichaam en huid dus! Maar we zijn het niet meer zo gewend om vel/huid te eten. Dit recept maakt het juist een absolute aanrader! Onderaan de ingrediëntenlijst en ‘zo maak je het’ leg ik uit waarom.

Actieve tijd: 20 min | Totaal: 1 uur 45 minuten | Voor 4 personen

Tip: de kip kan 1 dag van tevoren worden gestoofd en vlak voor het serveren worden geroosterd.

Ingrediënten
  • 375 ml kokosmelk, goed geschud en geroerd (kies voor een pakje en niet uit blik. Meestal zijn de pakjes 200ml dus als je voor dit gerecht 400ml gebruikt is ook prima! Red.)
  • 1/2 kopje sojasaus (kies voor sojasaus zonder suiker en met zo min mogelijk zout. Red.)
  • 1/2 kopje gedistilleerde witte azijn
  • 8 verse laurierblaadjes
  • 5 gedroogde chilipepers: chile de arbol of andere gedroogde kleine hete rode chilipepers
  • 1 knoflookkop, kruiselings gehalveerd
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 kippenpoten met been en vel (ongeveer 2 pond)
  • 1/2 theelepel Himalayazout (of meer naar smaak)
  • Gestoomde rijst en in dunne plakjes gesneden lente-uitjes, voor het serveren
Zo maak je het

Stap 1
Klop de kokosmelk, sojasaus en azijn samen in een ruime kom of ovenschaal. Roer de laurierblaadjes, chilipepers, knoflook en zwarte peper erdoor. Leg de kippenbouten in het mengsel; voeg indien nodig een scheutje water toe om de kip onder te dompelen. Breng zachtjes aan de kook op medium hoog vuur. Dek af en zet het vuur laag om zachtjes te laten sudderen; kook tot de kip heel zacht is, ongeveer 1 uur. Haal van het vuur; laat 15 minuten staan.

Stap 2
Haal de kip uit de kom of ovenschaal; leg de kip met de velzijde naar boven op een omrande bakplaat, bekleed met aluminiumfolie. Giet de saus door een fijn gaaszeefje in een kom. Bewaar alleen de laurierblaadjes en chilipepers (gooi al het andere wat overblijft weg) en giet saus, laurierblaadjes en chilipepers in een pan. Breng de saus aan de kook op middelhoog vuur. Laat zo’n 12 tot 15 minuten sudderen, onder af en toe roeren, tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout naar smaak. Haal van het vuur.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 225 °C en plaats de bakplaat op 15 cm van de warmtebron. Dep de kip droog met keukenpapier; bestrooi alles met 1/2 theelepel zout. Rooster in de voorverwarmde oven tot het vel van de kip goed heet en donkerbruin is (ongeveer 4 tot 5 minuten). Serveer met gestoomde rijst, in plakjes gesneden lente-uitjes en de saus.

Gerecht Kokos Kip Adobo

Recept: Mary-Frances Heck | Foto door Victor Protasio / Food Styling door Torie Cox / Prop Styling door Claire Spollen | Met toestemming vertaald van Soundboard

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu