fbpx
Ontbijt
Aantal keer bekeken: 128
0

Vegan frittata quinoa ontbijt

vega frittata
Tags: , , , , , ,
Deze veganistische frittata is het ultieme plantaardige, eiwitrijke ontbijt

We vieren misschien allemaal Moederdag vanuit huis, maar dat betekent niet dat we het niet bijzonder speciaal kunnen maken – en dat is precies wat deze plantaardige frittata is. Dit slimme recept gebruikt een beslag van kikkererwtenmeel om de textuur van eieren in een klassieke frittata te imiteren.

Maar het recept houdt ook rekening met een belangrijk ding om te onthouden in dit nieuwe normaal: de rol van koken als zelfzorgpraktijk. Het recept komt uit Gemma Ogston’s The Self-Care Cookbook.

“We hebben nog nooit zoveel behoefte gehad aan selfcare als nu,” vertelde Ogston aan mindbodygreen. “Voor mij is het belangrijkste om eenvoudig eten te koken. Ik wil de druk en alle stress wegnemen, dus voor mij betekende dat dat ik met het koken terug moest naar de basis,” zei ze.

Voor Ogston worden die eenvoudige voedingsmiddelen gemaakt met producten uit de voorraadkast, zoals linzen, bonen in blik en rijst (beter kies je voor groenten in pot en niet uit blik, zie het collageenkookboek Red.). Dit recept maakt gebruik van makkelijke producten waarvoor je anders eieren zou moeten gebruiken – een ingrediënt dat misschien niet zo eenvoudig te verkrijgen is als het ooit was door de corona crisis.

‘Mijn creatieve kant bloeit op, wat mij zoveel vreugde schenkt’, zei Ogston in een e-mail, ‘maaltijden maken van wat ik in de koelkast heb en niet bang zijn om iets nieuws te proberen.’

Hier vind je haar recept voor een makkelijke plantaardige frittata, het perfecte middelpunt voor een heerlijk ontbijt of feestelijke brunch.

Voor 4 personen Quinoa Ontbijt Frittata

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten
  • 3 el. olijfolie
  • 145 gr champignons, fijngehakt
  • 1 kleine ui, geschild en fijngehakt
  • 1 kleine rode paprika, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geschild en in stukjes gesneden
  • 255 gr boerenkool of spinazie, stengels en ribben uit de boerenkool gehaald en gehakt
  • 1⅔ kopjes kikkererwtenmeel
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • ½ kopje voorgekookte quinoa (of kook 3 el gedroogde quinoa volgens de instructies op de verpakking)

Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  2.  Bekleed een 30 cm doorsnee ronde cakevorm met bakpapier.
  3.  Verwarm in een grote pan de helft van de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons, ui en peper toe en bak ongeveer 5 minuten.
  4.  Voeg de knoflook en boerenkool- of spinazieblaadjes toe, bak 5 minuten, haal dan van het vuur en zet apart.
  5.  Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, de resterende olijfolie en 1½ kopjes water tot een beslag. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  6. Voeg de gekookte groenten, quinoa en peterselie toe en roer tot alles goed is gemixt. Giet het mengsel in de beklede cakevorm en bak 20 minuten.
  7.  Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en snijd in partjes.

Tip: het beslag van het kikkererwtenmeel lijkt- en werkt het zelfde als eieren, dus je kunt er ook roerei van maken. Verwarm op laat vuur wat veganistische boter of olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, onder voortdurend roeren. Voeg wat fijngesneden bieslook en peterselie toe en serveer met een simpele gemengde salade.

Overgenomen uit The Self-Care Cookbook . Tekst © 2019 door Gemma Ogston. Fotografie © 2019 door Gemma Ogston. Uitgegeven door Clarkson Potter, een afdruk van Penguin Random House, LLC.

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu