fbpx
Diner recepten
Aantal keer bekeken: 1K
0

Succotash is de beste manier om maïs, sugar snaps en shiitake-paddenstoelen te eten

Succotash als hoofd of bijgerecht dit maak je met mais shiitaken en sugar snaps
Tags: bijgerecht, collageen, collageen aanmaak, lysine, mais, nucleotiden, shiitake, sugar snaps
Een heerlijk bijgerecht of hoofdgerecht voor de late zomer en vroege herfst, deze succotash combineert suikermaïs, shiitake-paddenstoelen en sugar snaps.

Succotash is een mooi bijgerecht, een ideale combinatie voor gegrild vlees. Het is ook lekker als lichte hoofdmaaltijd.

Suikermaïs is het lekkerst als het in het seizoen is, dus succotash wordt meestal als een zomermaaltijd beschouwd. Maar de maïs blijft goed tot ver in de herfst, wanneer succotash net zo aantrekkelijk is. Je kunt het ook in de winter maken met bevroren suikermaïs voor een beetje warmte midden in de lange koude maanden.

Maak een Sweetly Smoky Compound Butter

Het recept van Katy Sparks voor Suikermaïs Succotash met Shiitake-champignons en Sugar Snaps begint met een vrij eenvoudige stap: neem een stuk ongezouten roomboter en laat het zacht worden (niet smelten). Traditionele succotash wordt gemaakt met limabonen, maar Sparks slaat die over ten gunste van de knapperige lekkernijen van sugar snaps. Je kunt beide gebruiken, afhankelijk van wat je op voorraad hebt. Zodra de boter op kamertemperatuur is, meng je het samen met twee eetlepels gerookte paprikapoeder, 1 theelepel honing en 1 theelepel gehakte verse knoflook. In dit recept gebruiken we het om de succotash mee te maken, maar deze boter is ook heerlijk om op een stokbroodje te smeren of op een gebraden karbonade te smelten.

Kook alles in één pan, maar niet allemaal tegelijk

De truc van dit recept is…weten welke ingrediënten wanneer moeten worden toegevoegd. Smelt een vierde van de kruidenboter in een grote koekenpan en bak de shiitake-paddenstoelen tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg dan de sugar snaps en twee eetlepels water toe en kook/bak tot ze niet meer rauw zijn, maar ook niet hun knapperigheid hebben verloren. Sparks raadt ongeveer vier minuten aan. Voeg dan de maïs en een kwart kopje water toe en kook het mengsel samen tot alles gaar is, maar de maïs en Sugar Snaps nog niet bruin beginnen te worden.

Succotash als hoofd of bijgerecht dit maak je met mais shiitaken en sugar snaps

Voeg meer boter, kruiden en zout toe

Haal de succotash van het vuur en roer er nog een paar eetlepels van de kruidenboter door. Breng op smaak en bestrooi met verse kruiden. Basilicum, peterselie of koriander zijn zéker een optie!

Voor de exacte hoeveelheden van de ingrediënten, bekijk het originele recept hier.

Afbeelding TARA DONNE / FOOD STYLING DOOR CHRIS LANIER / PROP STYLING DOOR RAINA KATTELSON | Recept: Margaret Eby | Met toestemming vertaald van Soundboard.

Dit vind je misschien ook leuk:
Collageen kookboek Wat Zie Jij Er Lekker Uit!

Een mooiere huid van binnenuit met het eerste collageenkookboek van Nederland! Bestel het boek hier >>

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.