Verbazingwekkend heerlijke, keto-chocolade bonbons die goed zijn voor de collageen aanmaak.
“Een paar van deze chocolaatjes met espresso zijn mijn favoriete manier om van te genieten als tussendoortje of als dessert na het diner”, aldus Certified Nutrition Coach (NASM-CNC) Vered DeLeeuw van wie het recept afkomstig is.
“Twee van deze chocolaatjes met een espresso na een maaltijd zijn een heerlijke traktatie en precies wat ik nodig heb om mezelf eraan te herinneren dat er echt geen reden is om te twijfelen aan dat een koolhydraatarm dieet saai zou zijn”, aldus Vered DeLeeuw.
Wil je eerst weten hoe dit recept bijdraagt aan een mooie huid? Klik dan hier en lees over hoe het de collageen aanmaak stimuleert.
Voorbereidingstijd: 15 min |Bereidingstijd 20 min |Totale tijd: 35 min
>> Voor 10 bonbons <<
Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig om deze smakelijke keto-chocolade te maken. De exacte afmetingen zijn opgenomen in de onderstaande receptenkaart. Hier is een overzicht van wat je nodig hebt:
- 1/4 kopje vierge kokosolie: ik gebruik virgin kokosolie voor die heerlijke kokossmaak.
- 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder
- 1/2 theelepel vanille-extract. Gebruik puur vanille-extract voor de beste smaak.
- Zoetstof : 1/2 theelepel stevia
- 30 gram gehakte walnoten of pecannoten: kies voore ongezouten en ongebrande noten.

Zo maak je de keto-chocolade bonbons met kokos en walnoot
Het is zo makkelijk! Dit zijn de basisstappen:
1. Als de kokosolie hard is, is de eerste stap om de olie au bain marie te smelten.
2. Roer nu het cacaopoeder erdoor en voeg dan de vanille en de zoetstof toe.
3. Roer vervolgens de gehakte noten erdoor. Dit doe ik met een rubberen spatel.
4. Giet nu het mengsel met behulp van een theelepel in een siliconen snoepvorm naar keuze.
5. Laat 20 minuten invriezen en haal de bonbons dan los uit de vormpjes. Bewaar in de koelkast, in een luchtdichte verpakking met vetvrij papier. Ze blijven tot een week goed.
Geniet van deze chocolade rechtstreeks uit de koelkast. De bonbon is wellicht wel iets melig van smaak. De smaak wordt de volgende dag beter, dus overweeg om deze bonbons een dag van tevoren te maken.
Recepten ontwikkeld door Vered DeLeeuw, CNC | Met toestemming vertaald van Soundboard